Ons milieu blijft
schoner met Aspen
alkylaatbenzine


In vergelijking met auto’s stoten kleine verbrandingsmotoren zoals die van kettingzagen, grasmaaiers en bromfietsen relatief veel onverbrande benzine uit. Deze onverbrande delen van gewone benzine bevatten schadelijke stoffen die het milieu aantasten. Aspen bevat vrijwel geen schadelijke stoffen. Zo kunt u bijvoorbeeld 100 uur grasmaaien met Aspen alkylaatbenzine voordat u dezelfde uitstoot bereikt als na 1 uur grasmaaien met gewone benzine!

Meer weten  Verkooppunten

Aspen bevat vrijwel geen schadelijke stoffen

In gewone benzine zitten schadelijke stoffen zoals benzeen, olefinen, aromaten en zwavel. Aspen alkylaatbenzine bevat vrijwel geen van deze schadelijke stoffen en is daarom 99% schoner dan gewone benzine.

 

Een vergelijk met gewone benzine

Invloed van schadelijke
stoffen op uw gezondheid

Benzeen: Veroorzaakt de kankersoort leukemie en wordt beschouwd als de stof die, in benzine en uitlaatgassen, het meest gevaarlijk voor de gezondheid is. Hoopt zich op in alle levende organismen.


Aromaten: Kan onder andere chronische zenuwschade veroorzaken. Draagt bij tot ozon aan de grond. Hoopt zich op in alle levende organismen.


Olefinen: Reageren in het lichaam en vormen stoffen die kanker kunnen veroorzaken. Zijn hoogreactief en dragen bij tot hoge gehaltes ozon aan de grond.


Ozon aan de grond: Een zeer agressief en giftig gas, dat leidt tot verminderde longfunctie, hoesten, pijn op de borst en ademnood.

Beter voor het
water en de vissen

Wist u dat 25% van het brandstofmengsel uit duizenden oudere buitenboordmotoren onverbrand het water ingaat? Met normale benzine komen er 300 keer meer vervuilende stoffen in het water dan wanneer u kiest voor Aspen. Geef om het water waarin u vaart!

Alles over Aspen

Wilt u meer weten over onze producten, het laatste nieuws of achtergrondinformatie? Bekijk dan onze website of volg ons op Facebook of Instagram pagina.

Bezoek de Aspen website   Vind een verkooppunt